Banjaluka

PROJEKAT "VODA I" Počinje gradnja vodovodne mreže u Česmi

Danas je na Krčmaricama počela izgradnja vodovodnog sistema “Česma-Krčmarice”, vrijednog 2,8 miliona KM, koji će obezbijediti stabilno snabdijevanje vodom za 500 domaćinstava u ovom dijelu grada. Očekuje se da bi domaćinstva vodu trebalo da dobiju do narednog ljeta.

PROJEKAT "VODA I" Počinje gradnja vodovodne mreže u Česmi
FOTO: IGOR RADOJICIC/ FACEBOOK

Na lokaciji Česma 3 počela je gradnja novog rezervoara, na Česmi 4 je već izgrađen rezervoar, zatim potisni i distributivni cjevovodi da ova naselja konačno dobiju vodu – poručio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Riječ je inače o projektu  “Voda I” ukupne vrijednosti 7,8 miliona KM, koji se finansira kreditom EBRD. Ovim projektom biće izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže i biće obezbjeđena voda iz gradskog vodovoda za više od 2.000 domaćinstava na različitim krajevima grada, odnosno do 10.000 stanovnika.

Posted by Igor Radojičić on Tuesday, October 1, 2019

Kako je najvljeno, iz velikog sistema „Crno vrelo“ radiće se podsistem „Zvijezda“ koji u jednom pravcu vodi vodu u Slavićku i Radosavsku, a u drugom prema Gornjoj Piskavici, Klupama i Karauli. Manji vodovodi su predviđeni u Lazarevu i Krminama, a na Laušu nekoliko lokacija sa kanalizacijom od glavnog kolektora u Karađorđevoj pa na obje strane Lauša.

Iz preduzeća „Hidrokop“ ranije su rekli da je rok za izvođenje svih radova 18 mjeseci.

– Za gradnju imamo negdje oko 56 kilometara vodovodne mreže raznih profila cijevi, kanalizacione mreže, rezervoare od 1.000 i 500 kubika, sa pumpnim stanicama i kompletnim sistemom – rekli su u ovoj firmi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu