Svijet

“CRNA GORA DIJELI AMERIČKE PRIORITETE” Pompeo nakon sastanka sa Đukanovićem

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo boravi danas u službenoj posjeti Crnoj Gori.

“CRNA GORA DIJELI AMERIČKE PRIORITETE” Pompeo nakon sastanka sa Đukanovićem
FOTO: TWITTER/SCREENSHOT

Tim povodom se sastao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i premijerom Duškom Markovićem.

Pompeo je čestitao Crnoj Gori na pristupanju NATO te je obećao da će SAD nastaviti podržavati Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji.

Crna Gora je mala nacija, ali daje ogroman doprinos. Čestitam na pristupanju NATO. Doprinosite međunarodnim misijama. Lider ste u konfrontaciji s opasnostima 21. vijeka. Crna Gora dijeli američke prioritete. Zahvaljujem na podršci. Mi gledamo na vas kao na lidera u borbi protiv korupcije, jačanju pravne države i slobode medija – rekao je Pompeo.

Dodao je da SAD žele veći broj američkih kompanija u Crnoj Gori i da će SAD nastaviti stajati uz narod Crne Gore kao partnera.

On je na konferenciji za medije, nakon susreta sa najvećim državnim zvaničnicima, rekao da se u Crnoj Gori ne smiju dešavati slučajevi napada na novinare, kao što se desilo sa Oliverom Lakić.

– Imao sam privilegiju da sretnem Oliveru Lakić, koja je dobila međunarodnu nagradu “Hrabra žena”. To je novinarka na koju su pucali jer je pisala o švercu cigareta. Napadi na novinare poput ovoga su napadi na demokratiju i prinicipe našeg savezništa, i ne smiju se više nikad ponoviti – rekao je Pompeo.

(Avaz)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu