Društvo

Bijeljina: U gradskom parku održan sportski dan 

Odjeljenje komunalne policije Gradske uprave Bijeljina, u saradnji sa članovima sportskih klubova sa područja grada i Dječijim vrtićem “Čika Jova Zmaj”, organizovalo je danas sportski dan u Gradskom parku u okviru akcije “April, mjesec čistoće”.

Bijeljina: U gradskom parku održan sportski dan 
FOTO: SRNA

Ovom aktivnošću ukazano je na značaj bavljenja sportom u zdravoj sredini, a organizovana je i demonstracija treninga rukometaša, odbojkaša, karatista, tekvondoista, škole joge i fitnesa, koji su podržali akciju.

Na ovaj način promovišemo značaj sporta i aktivnosti u prirodi, a za ovakve aktivnosti nam je neophodna zaštita životne sredine. Gradski park je biser našeg grada i zbog toga moramo čuvati zelene površine da bismo u njima mogli organizovati akcije koje simbolišu zdrav život – rekao je načelnik komunalne policije Ratomir Draganić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naveo je da bi svaki mjesec u godini, a ne samo april, trebalo da protiče u znaku čistoće i očuvanja životne sredine.

– Ovakve aktivnosti usmjeravaju naše građane da se bave sportom i da čuvaju svoje zdravlje, ali i čistoću okoline, jer je zdrava životna sredina i čist vazduh ono što nam pomaže da očuvamo zdravlje – rekao je Mićić.

On je apelovao na građane da ne prave divlje deponije, da otpad odlažu u kontejnere i kante i da ne zatrpavaju kanale i zelene površine smećem.

Na sportskom danu u gradskom parku učestvovali su Ženski odbojkaški klub “Radnik”, Ženski rukometni klub “Radnik”, Karate klub “Panteri”, Tekvondo klub “Jopa”, Škola joge “Svjetlost” i fitnes instruktor Velinka Vuletić sa svojim članovima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu