Svijet

FARADŽ KRITIKOVAO PREMIJERA "Odlaganje Bregzita je bolje od Džonsonovog sporazuma"

Predsjednik partije Bregzit Najdžel Faradž rekao je danas da bi kratko odlaganje Bregzita i održavanje izbora bila bolja opcija od prihvatanja sporazuma premijera Borisa Džonsona.

FARADŽ KRITIKOVAO PREMIJERA "Odlaganje Bregzita je bolje od Džonsonovog sporazuma"
FOTO: NIKLAS HALLEN/EPA

Želim da izađemo iz EU 31. oktobra, ali sve upozoravam da, ako ovaj sporazum prođe, ništa se apsolutno neće promijeniti – rekao je Faradž za Skaj njuz.

On je dodao da je mnogo bolje kraće odlaganje i opšti izbori, koji će da raščiste situaciju, nego sporazum Džonsona koji je “truo” i ne predstavlja Bregzit.

Faradž smatra da jučerašnji dan i glasanje u britanskom parlamentu ne predstavlja ništa istorijsko, već apsolutnu propast.

List Dejli mejl objavio je da je Džonson poslao tri pisma predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku, a ne dva, kako je ranije javljeno.

Prvo pismo, u kome se traži odlaganje Bregzita i nakon 31. oktobra, Džonson nije potpisao.

U drugom pismu, koje je napisao Tim Barou, stalni britanski predstavnik u Briselu, jasno se kaže da je prvo pismo stiglo od parlamenta, a ne od Vlade.

Treće pismo je Džonson poslao Tusku i liderima 27 članica EU. On u tom pismu jasno kaže da ne želi odlaganje Bregzita.

U ovom pismu Džonson navodi da bi svako dalje odlaganje bilo “duboko korozivno”, i da će nanijeti štetu interesima Britanije i partnera u EU.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu