Svijet

PAKAO NA ZEMLJI Ovaj zatvor je dom NAJBRUTALNIJIH UBICA, TERORISTA I HANIBALA ikada viđenih

Zatvor “Crni delfin” nalazi se u dubokoj unutrašnjosti Rusije, blizu granice s Kazahstanom.

PAKAO NA ZEMLJI Ovaj zatvor je dom NAJBRUTALNIJIH UBICA, TERORISTA I HANIBALA ikada viđenih
FOTO: PROFIMEDIA

Okružuje ga šumovito područje veće od površine Njemačke, a u njemu je zatvoreno 260 najgorih ljudi na istočnoj hemisferi: ubice, silovatelji, pedofili.

Kaznena kolonija broj šest je dom najvećih ubica, terorista i hanibala Rusije. Jedan od najgorih zatvora Rusije nalazi se na granici s Kazahstanom. Teški kriminalci ovdje se drže po strogim pravilima. Ime je dobio po skulpturi koja se nalazi ispred zgrade.

Uspostavljen je još u 18. vijeku, nakon pobune u Pugačevu, kasnije je služio kao zatvorska bolnica. U zatvor s najvišim mjerama transformisan je 2000. godine. Trenutno može primiti 1.600 najbrutalnijih robijaša.

Na vratima svake ćelije detaljno su opisana djela koja su počinili zatvorenici kako čuvari nikada ne bi osjetili simpatiju.

Zatvorenici se sprovode uvijek s lisicama i savijenog tijela nadolje, a ponekad i s povezima preko očiju, kako ne bi mapirali raspored zatvora.

Telefonske pozive, kao i posjete mogu da obavljaju samo četiri puta godišnje. Uz sve mjere osiguranja na svakih 15 minuta hodnikom prolazi čuvar, koji provjerava svaku ćeliju.

(Avaz)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu