Društvo

Obilježena slava manastira Rmnja i dodijeljen prvi Orden u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj

Njegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije predvodio je sveto evharistijsko Sabranje u manastirskom Hramu manastira Rmnja koji proslavlja zaštitnika ove svete Obitelji.

Obilježena slava manastira Rmnja i dodijeljen prvi Orden u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj
FOTO: EPARHIJA BIHACKO-PETROVACKA

Njegovom Preosveštenstvu Episkopu bihaćko-petrovačkom i rmanjskom Sergiju sasluživali su: arhimandrit Vasilije (Rožić), iguman Jerotej (Vlajković), protoprezviter-stavrofor Saša Crljić i đakon Nemanja Reljić.

Na malom vhodu Episkop Sergije je odlikovao eparhijskog đakona Nemanju Reljića činom protođakona.

Na svojoj liturgijskoj besjedi Vladika je poučavao o imenu svetog Nikolaja Mirlikijskog, kao onoga koji je u potpunosti ispunio ona blaženstva koja je Hristos izrekao prilikom svoje besjede na gori. Žrtva svetog Nikolaja je bila prevelika, a ljubav Božija prema njemu ogromna, u čiju zaštitu su stali sam Gospod i Presveta Bogorodica prilikom Prvog Vaseljenskog Sabora.

Poslije zaamvone molitve izvršen je čin blagosiljanja slavskog kolača i koljiva, a na kraju svete Liturgije Njegovo Preosveštenstvo odlikovao je gospođu Dušanku Bursać iz Palučaka kod Martin Broda Ordenom Novomučenika bihaćko-petrovačkih za njenu višedecenijsku revnost prema svetoj Obitelji Manastira Rmnja. Ovo je ujedno i prvi dodijeljeni Orden u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj.

Poslije zaamvone molitve izvršen je čin blagosiljanja slavskog kolača i koljiva, i podijeljeni su paketići za djecu iz Martin Broda. Svečana slavska trpeza ljubavi pripremljena je u manastirskoj trpezariji.

(eparhijabihackopetrovacka)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu