Društvo

GRADONAČELNIK OBIŠAO SREĆNU MAJKU Uručen zlatnik PRVOJ ZVORNIČKOJ BEBI u 2020. godini (FOTO)

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je danas zlatnik sa motivima ugraviranog Sabornog hrama prvoj bebi rođenoj u porodilištu JZU “Bolnica Zvornik” Luki Prodanoviću te čestitao rođenje sina srećnoj majci Tanji.

GRADONAČELNIK OBIŠAO SREĆNU MAJKU Uručen zlatnik PRVOJ ZVORNIČKOJ BEBI u 2020. godini (FOTO)
FOTO R.JOKIĆ/RAS SRBIJA

Mi se trudimo na sve načine da pomognemo mladim bračnim parovima i prilikom rođenja djece i kasnije tokom njihovog podizanja. Drago nam je da su prvog dana rođene četiri bebe, a do ovog trenutka njih osam, što je iznad prosjeka. Drago nam je da nas ima što više jer samo tako imamo perspektivu – rekao je Stevanović i ponovio da je program pronatalitetne politike u Gradskoj upravi usvojen i sprovodi se već 10 godina.

Foto R.Jokić/RAS Srbija
Foto R.Jokić/RAS Srbija

– On obuhvata pomoć u borbi protiv steriliteta, pomoć nakon rođenja djece, nabavci udžbenika, subvenciji mjesečnih karata, stipendijama, uređenjem porodilišta, proširenjem kapaciteta vrtića, a ove godine ćemo po prvi put ići na sniženje cijene boravka djece u našem vrtiću, a sve u cilju pomoći roditeljima u podizanju djece i stavaranju boljih uslova za njihovo odrastanje – istakao je Stevanović, koji je malom Luki poželio srećno djetinjstvo te “da bude zdrav i napredan momak”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu