Društvo

STAVILI GLAVE U TORBE Automobil vukao MUŠKARCA NA SANKAMA auto-putem, vozači OGORČENI (VIDEO)

Na auto-putu A1 u smjeru Sarajevo – Zenica danas je zabilježena opasna vožnja, ni manje ni više, već sankama koje je kolovozom vukao automobil na koje su bile zakačene.

STAVILI GLAVE U TORBE Automobil vukao MUŠKARCA NA SANKAMA auto-putem, vozači OGORČENI (VIDEO)
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Kako za Klix javljaju vozači koji su svjedočili ovom nesvakidašnjem prizoru, automobil je užetom za sobom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, i to u pratnji druga dva vozila sa upaljena sva četiri žmigavca. Može se primijetiti kako je na automobilu koji vuče sanke otvoren gepek u kojem sjedi drugi muškarac i snima video.

 

Ogorčeni vozači koji su u čudu zabilježili ovaj slučaj govore kako su druga dva automobila blokirala obje trake auto-puta, dok se vozilo sa sankama kretalo ispred njih, što je prouzrokovalo ozbiljne smetnje i poteškoće na putu koji je namijenjen isključivo brzom motornom saobraćaju.

Kako stoji u Zakonu o saobraćaju Bosne i Hercegovine, auto-putem se ne smiju kretati pješaci, stoka, ni vozila koja se prema odredbama ovog zakona ne smatraju motornim vozilima.

Auto-putem se ne smiju kretati ni motorna vozila koja prema svojim konstrukcionim osobinama ne mogu da se kreću brzinom većom od 40 kilometara na sat.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu