Politika

"NIJE PAMETNO DA PRIČAMO O REFERENDUMU" Šarović sve pozvao da pokažu zajedništvo

Lider SDS Mirko Šarović je poručio da je njegov stav da svi treba da pokušaju da nađu zajednički imenitelj, da pokažu zajedništvo oko ovako krupnih pitanja.

"NIJE PAMETNO DA PRIČAMO O REFERENDUMU" Šarović sve pozvao da pokažu zajedništvo
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Istovremeno sam smatrao da danas treba da pričamo o dva pitanja. Jedno je naš odgovor na odluke Ustavnog suda. Drugo, šta ćemo sa ovakvim Ustavnim sudom. Zato nije pametno da danas pričamo o referendumima, secesiji. Za te stvari vjerovatno ima vremena, ali ovo su najvažnija pitanja. Nemojte da mislite da kod mene i opozicije ima bilo kakvog straha, ali prije svega ima briga. Kada izgovaramo tako krupne riječi, treba da to imamo na umu – rekao je Šarović.

On je rekao da će SDS stati iza zaključaka koje je dala predsjednica RS, ali da ima nešto drugačiji stav o ključnim zaključcima.

Pročitajte još

– Smatrao sam da neke stvari treba gledati pametnije. Ova borba nije jedina koja se odnosi na odluku Ustavnog suda. Ova pitanja teško da će se riješiti bez diplomatije i internacionalizacije. Reakcije i postupci donosioca odluka u RS već su više puta vršene i donosile su neuspjeh. Velike riječi nikada nisu pratile odgovarajuće reakcije predstavnika RS – kaže Šarović.

On je upitao zašto se o ovom pitanju odmah nije izjasnio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

– Njegov glas sada ima najveću težinu, u nastupu u međunarodnim odnosima se uvažava isto kao člana Predsjedništva BiH. Po meni, odgovor RS treba da bude jak, ali racionalan – kaže Šarović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu