Društvo

"DA POBIJEDI BRATSKA LJUBAV" Kijevski mitropolit predvodio dugu litiju ulicama Podgorice

Mitropolit kijevski Onufrije danas predvodi litiju ulicama Podgorice, a ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja okupio se veliki broj ljudi.

"DA POBIJEDI BRATSKA LJUBAV" Kijevski mitropolit predvodio dugu litiju ulicama Podgorice
FOTO: SRNA

Onufrije sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i više arhijereja Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije i Srpske pravoslavne crkve (SPC) služio je liturgiju u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a nakon toga je predvodio litiju do manastira na Nemanjinom gradu.

Litija se u jednom trenutku razdvojila na dva dijela, jedan dio krenuo je do Nemanjine obale, a ostali ulicama grada ka Hramu Hristovog Vaskrsenja.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je rekao da zahtijevaju od premijera i predsednika Crne Gore “da povuku bezbožni, anticrnogorski, antievropski, antisrpski i antivaseljenski zakon (Zakon o slobodi vjeroispovijesti), radi njihovh obraza”.

Pročitajte još

I da pobijedi bratska ljubav. Nadamo se da će povući zakon, ako žele da sačuvaju obraz – poručio je Amfilohije.

Onufrije je čestitao “značajan jubilej, 800 godina od rukopoloženja Svetog Save za episkopa srpskog”.

– Crna Gora je veoma interesantna, poznata po živopisnoj prirodi, arhitekturi iz različitih perioda i lijepim, hrabrim i dobrim ljudima. O ljepotama Crne Gore pisali su mnogi pisci i pjesnici, kao i o njenom silnom narodu koji je oduvijek čuvao pravoslavnu vjeru. U Crnoj Gori je mnogo svetinja i drevnih hramova – istakao je Onufrije, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu