Hronika

HUMANI PODVIG U SARAJEVU Mladić iz kuće u plamenu spasao nepokretnog starca

Nakon sinoćnjeg požara u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Alifakovac starac Džemil Softić, inače penzionisani ljekar, i njegova kćerka oporavljaju se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

HUMANI PODVIG U SARAJEVU Mladić iz kuće u plamenu spasao nepokretnog starca
FOTO: FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RINGIER

Tragedija u ulici Megara izbjegnuta je u posljednjem momentu zahvaljujući mladiću Abdulahu Č. koji je spasio starca iz kuće u plamenu. Njegova kćerka ga nije uspjela izvući s obzirom na to da je Softić bio na spratu kuće te je dozivala pomoć.

Ukućani su čuli kako neko doziva pomoć. Pogledali smo kroz prozor i vidjeli da gori kuća Džemila. On je inače nepokretan. Tri vatrogasna vozila i ekipa Hitne pomoći, svi su bili tu. Mislim da je vatra zahvatila cijelu kuću za 10 minuta. Dok su vatrogasci gasili požar, grede su se obrušavale i padale na ulicu. Uletio sam u kuću, popeo se na drugi sprat i iznio ga. Dalje su ga preuzeli iz Hitne pomoći. Najvažnije je da je on dobro, kao i njegova kćerka – ispričao je mladić za Klix.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo u 21:22 sati lokalizovali su požar. Na objektu je nastupila materijalna šteta. Zbog zdravstenih smetnji izazvanih udisanjem ugljenmonoksida otac i kćerka su zadržani na posmatranju u KCUS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, uz angažman sudskog vještaka protivpožarne struke. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu