Svijet

POTRESNO Ljekar nije smio da zagrli sina jer se vratio iz epicentra zaraze (FOTO,VIDEO)

Neobičan emotivan snimak počeo je da kruži kineskim mrežama, a na snimku je prikazan susret oca i petogodišnjeg sina nakon dva mjeseca, koliko su zbog prirode posla oca, ljekara, bili razdvojeni.

POTRESNO Ljekar nije smio da zagrli sina jer se vratio iz epicentra zaraze (FOTO,VIDEO)
FOTO: XIAO YIJIU/TANJUG AP

Samo korak je dijelio Hou Sijuana, doktora koj je jedan od 137 ljekara iz Vuhana, epicentra zaraze korona virusa, došao u svoj rodni kraj. Međutim taj korak nije smio da napravi, jer je sada nužno da bude u samoizolaciji dalje od svoje porodice narednih 14 dana.

Video snimak uhvatio je momenat njegovog bliskog susreta sa sinom, nakon 55 dana intenzvne borbe sa virusom korona, a koliko je od svoje porodice ovaj ljekar bio udaljen.

Mali dječak je pokušao da priđe svom ocu, dok ga je sugrađanin držao braneći mu to, svjestan opasnosti kojoj se malo dijete izlaže, a koje nije svjesno sve zbog želje da zagrli svog oca, kojeg toliko dugo nije video.

Pomenuti ljekar je dio prve grupe, medicinskih radnika, koji se nakon dugog odsustva vratio u svom domu u provinciju Ljaoing, na sjeveroistoku Kine, prenosi Dejli mejl.

The touching moment shows the five-year-old son being held back from embracing his father, who then breaks down in…

Posted by Robin Leigh Dorrell on Friday, March 20, 2020

 

Stanovnici ovog mjesta sa cvijećem u rukama i suzama u očima su dočekali heroje, medicinske radnike, koji su u malim autobusima, uz policijsku pratnju, došli svojim kućama.

Povici dobrodišlice orili su se na mjestu njihovog povratka, a ljudi su im vidno uzbuđeni mahali.

Čekali smo da se vrate, skoro dva sata, željela sam da ih ispoštujem i lično ih dočekam – navela je jedna građanka Ljaoinga, koja je svojim dolaskom željela da uveliča ovaj trenutak.

Od mladih do starih, svi su oni sa velikim ponosom dočekali autobus koji je prevezao heroje, borce protiv korona virusa.

– Izuzetno sam uzbuđen, došao sam da dočekam moju djecu koja se vraćaju iz Vuhana – naveo je jedan 71-godišnji gospodin, prenosi Blic.

Trenutni broj zaraženih u Kini iznosi 81.008 dok je broj onih koji su se od virusa oporavili 71.740, a broj onih koji su usled virusa preminuli je 3.255.

Video možete da pogledate OVDJE.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu