Banjaluka

U BANJALUCI 71 SLUČAJ KORONA VIRUSA Radojičić: Ko prekrši kućnu izolaciju ide U ŠATOR

Od prošle sjednice do ove imamo šest novih slučajeva korona virusa i ukupan broj je 71, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

U BANJALUCI 71 SLUČAJ KORONA VIRUSA Radojičić: Ko prekrši kućnu izolaciju ide U ŠATOR
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

-Imamo odrećen bojazan u narednim sedmicama oko unosa  novih slučajeva izvana jer se velik ibroj građana vratio u RS iz zemalja u kojima su isto pokođeni ovom zarazoma da će biti neodgovrnih pojedinaca koji će se kretati i na taj način eventualno širiti zarazu- kazao je Radojičić.

Dodao da je treba poduzeti nove mjere, što znači pooštravanje postojećih mjera.

-Formira se šatorski smještaj u Rakovačkim barama u kojem će biti smještene osobe koje krše kućnu izolaciju.Mi smo odredili da to bude šatorski smještaj u Rakovačkim barama i to ne slučajno i ako neko komoditet u kućnoj izolaciji hoće da zamijeni šatorom, dobro je došao. Nećemo im za to pripremiti hotel ako žele da krše naložene mjere rekao je on.

Naglasio je da se od 26. marta ukida javni prevoz, a uvodi posebna vrsta prevoza koji će biti namijenjen ljudima koji moraju ići na radna mjesta.

-Od sutra će biti uređen prevoz osoba za personalnu asistenciju kako bi oni mogli pomoći osobama kojima je to potrebno – naveo je on.

Dodaje da je donesena mjera za javni vrtić, te da će se u martu plaćati samo 50 odsto, a u aprilu se neće plaćati vrtić. Naglasio je da razmatraju kako da privrednicima olakšaju problem, a to su naplate obaveze koje su u nadležnosti grada.

-Uskoro ćemo izaći sa konkretnim mjerama i svi će biti u skladu sa zakonom – rekao je on.

Direktor Doma zdravlja Nevena Todorović je rekla da sve službe rade nesmetano i dodala da porodična medicina radi do 19 časova, kako bi se uskladili sa policijskim časom.

– Pregledano je za protekala 24 časa pregledano 168 osoba zbog respiratornih poteškoća i više od 2.500 osoba je pod nadzorom ili izolaciji – navela je ona.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu