Društvo

PONOVO RADI PIJACA U Modriči nakon mjesec dana ublažene mjere prevencije širenja korona virusa

U Modriči je jutros, u skladu sa odlukom lokalnog Štaba za vanredne situacije, nakon mjesec dana otvorena pijaca poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, rasadnog materijala, povrća, voća i cvijeća.

PONOVO RADI PIJACA U Modriči nakon mjesec dana ublažene mjere prevencije širenja korona virusa
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Član modričkog Kriznog štaba Željko Terzić rekao je da će, uz poštovanje naredbi Republičkog štaba o prevenciji i suzbijanju širelja virusa korona, pijaca raditi svakim danom od 7.00 do 16.00 časova.

Trgovci i kupci na pijaci dužni su da nose maske, zaštitne rukavice, te da drže minimalno dozvoljeno međusobno rastojanje – rekao je Srni Terzić, koji je i rukovodilac Civilne zaštite.

Rukovodilac pijace Dragan Čičić rekao je da je pijačni prostor prije otvaranja opran i dezinfikovan.

– Razmak između tezgi, na kojima je izložena roba, je u skaladu sa preporukama Kriznog štaba Modriče, folijom je razdvojena roba od kupaca, a kupci i trgovci su upozoreni i na poštovanje ostalih mjera koje važe u vrijeme pandemije virusa korona – rekao je Čičić.

Čičić je naveo da zbog kiše i zabrane kretanja svim osobama, osim starijim od 65 godina, jutros od 7.00 do 11.00 časova nije bilo gužve na pijaci.

– U odnosu na vrijeme prije pojave virusa korona danas je na pijaci proizvode izložilo duplo manje trgovaca i poljoprivrednika – rekao je Čičić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu