Hronika

DIVLJALI U DVORIŠTU OBDANIŠTA Maloljetnici uništili deset kamera za nadzor

Trojica maloljetnika privedena su nakon što su, u vrijeme zabrane kretanja, ušla u dvorište vrtića “Lastavica” u Padinskoj skeli i polomila 10 spoljnih kamera na objektu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dječju zaštitu Slavko Gak.

Automobil policije Srbije
FOTO: RAS SRBIJA

Maloljetnici su uhvaćeni sinoć nakon brze intervencije policije, a Gak je napomenuo da je to prva provala u vrtiće otkad je krenulo uvođenje alarmnih sistema, saopštila je Gradska uprava.

Nisam srećan što ovakvi slučajevi nisu novost, ali sam zadovoljan rezultatom monitoring centra koji je nedavno počeo sa radom, jer su neovlašćen ulazak i uništavanje imovine vrtića odmah registrovani – rekao je Gak.

Gak je naveo da provalnici nisu stigli da uđu u objekat vrtića jer su uhvaćeni u dvorištu i upozorio na to, da gotovo po pravilu u vrtiće provaljuju maloljetnici.

Kako je rekao, to je za društvo poražavajuća činjenica, jer se najnoviji incident desio u vrijeme policijskog časa kada svi moraju da budu kod kuće, a podrazumijeva se, kako je dodao, da roditelji znaju gdje su njihova djeca.

– Policija sada dalje radi svoj posao, a za nas je bitno da smo nadam se konačno, našli način da smanjimo broj obijanja vrtića efikasnim sistemom, sa kojim policija može odmah da reaguje – naveo je Gak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu