Svijet

KORONA VIRUS U VENECUELI Pomoć Rusije i Kine omogućila veliki broj testova

Pomoć koju su pružile Rusija i Kina omogućila je Venecueli da izvrši hiljade dijagnostičkih testova povodom pandemije virusa korona, izjavio je venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro.

KORONA VIRUS U VENECUELI Pomoć Rusije i Kine omogućila veliki broj testova
FOTO: CESARE ABBATE/EPA

On je na sastanku Kontaktne grupe Pokreta nesvrstanih podsjetio da je Venecuela dobila pomoć i od Kube, koja je poslala veliku grupu iskusnih medicinskih stručnjaka.

Zahvalan sam Kubi, kao i Kini i Rusiji za logističku podršku. Bez logističke podrške koju su nam pružile Kina i Rusija bilo bi nemoguće izvršiti hiljade dijagnostičkih testova – naglasio je Maduro.

Maduro je rekao da su nadležni organi u Venecueli do juče izvršili više od 480.000 testova, javio je TASS.

Venecuela je ranije primila dvije pošiljke sistema za testiranje na virus korona, a Maduro je zahvalio predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu tokom telefonskog razgovora dvojice lidera.

Vlasti Venecuele prijavile su prva dva slučaja zaraženosti virusom korona 13. marta, a Maduro je četiri dana kasnije uveo vanredne mjere.

U Venecueli je do juče prijavljeno 357 potvrđenih slučajeva zaraženosti virusom korona, a zabilježeno deset smrtnih slučajeva povezanih sa pandemijom Kovid-19.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu