Banjaluka

DOM ZDRAVLJA RADI PO NOVOM RASPOREDU Na ove telefone možete da se naručite za pregled

Dom zdravlja u Banjaluci od danas radi prema drugačijem rasporedu kako bi redovne usluge ove ustanove bile dostupne građanima u što većem obimu.

DOM ZDRAVLJA RADI PO NOVOM RASPOREDU Na ove telefone možete da se naručite za pregled
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Iz ove zdravstvene ustanove je saopšteno da je za potrebe pacijenta otvorena laboratorija u Ulici Vladike Platona svaki radni dan od sedam do 14  sati.

Specijalističke ambulante iz ginekologije pored redovnog pregleda trudnica započeće sa pozivanjem i pregledima pacijentkinja sa drugom neodložnom simptomatologijom. Pacijentkinje koje su redovno naručene na preglede kod određenog ginekologa dolaziće na pregled u smjenu i u terminu kada su naručene, a pacijentkinje koje nisu mogle doći na pregled zbog trenutne epidemiološke situacije nakon naručivanja putem telefona biće pregledane kod ginekologa koji u tom periodu imaju slobodne termine za pregled – objasnili su u Domu zdravlja.

Napomenuli su da je radno vrijeme specijalističkih ambulanti iz ginekologije svaki radni dan od sedam do 19 sati.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu – pored stomatološke ambulante u OŠ „Ivo Andrić“, stomatološke usluge najmlađim pacijentima pružaće i u ambulantama u školama „Branko Radičević“ i „Sveti Sava“.

– Pored djece koja su do sada koristila stomatološke usluge u OŠ “Ivo Andrić“, u ovoj školi usluge mogu dobiti i djeca iz škola „Georgi Stojkov Rakovski“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Borisav Stanković“ i  „Desanka Maksimović“. Broj telefona za naručivanje stomatoloških pregleda je 066/583-653, a radno vrijeme ambulate je od sedam do 19 sati – naveli su u Domu zdravlja.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Dodaju da u OŠ „Branko Radičević“, pored djece koja su do sada koristila stomatološke usluge, iste mogu dobiti i djeca koja pripadaju stomatološkim ambulantama u školama „Vuk Karadžić“ i „Branko Ćopić“. Broj telefona za naručivanje je 066/583-652, a radno vrijeme je od 07.30 do 14 sati.

– Djeca registrovana u stomatološkoj ambulanti OŠ „Sveti Sava“ preglede naručuju putem telefona 066/583-655, a radno vrijeme ambulante je od 7.30 do 14 časova, svakim radnim danom – dodali su u ovoj ustanovi.

Naglasili su da je potrebno  da se svi pacijenti kojima je potreban pregled stomatologa naručuju putem brojeva telefona koji su istaknuti na tim ambulantama, kao i na internet stranici ove ustanove.

– U Poliklinici će se obavljati trijaža pacijenata na samom ulazu u objekat, te će se nakon trijaže pacijenti upućivati na pregled u stomatološke ordinacije, u zavisnosti od stepena hitnosti pregleda. Pacijentima je za pregled potrebno da se naručuju, čime ćemo osigurati manje zadržavanje u čekaonicama, a time i manje gužve. Brojevi telefona za naručivanje pacijenata na preglede u stomatološkim ambulantama su sljedeći: 051/247-362, 051/247-342, 051/247-341, 051/247-334 i 065/697-537 – kazali su u Domu zdravlja.

Napomenuli su da će specijalističke pedijatrijske ambulante raditi u ustaljenom režimu rada, odnosno u dvije smjene, svakim radnim danom.

– Savjetovalište za djecu radi na uobičajen način tako što roditelji naručuju djecu na sistematske preglede, kao i na redovne vakcinacije. U Centru za vakcinacije sačinjeni su spiskovi djece koja, zbog novonastale epidemiološke situacije, nisu uspjela da dobiju vakcine, te će se od danas ona i pozivati. U narednih nekoliko dana napravićemo plan pozivanja djece za sistematske preglede za upis u školu, s kojim bi započeli 18.maja – naveli su u ovoj ustanovi.

Napomenuli su da će medicinsko osoblje ispred svakog objekta Doma zdravlja pacijentima kojima je potrebna usluga uzimati epidemiološke anamneze, mjeriće im se tjelesna temperatura, a podjsećaju da je obavezno da pacijenti nose zaštitne maske i rukavice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu