Svijet

"MISLIO SAM DA JE LUDAK" Vojnik UPERIO PUŠKU u čovjeka koji se šetao blizu granice

Italijanska poslanica Debora Serakjani zatražila je od Slovenije objašnjenje o nedavnom incidentu, kada je nedaleko od granice sa Italijom uniformisani čovjek, navodno pripadnik slovenačke vojske, zaustavio italijansko-slovenačkog državljanina uperivši mu pušku u glavu.

"MISLIO SAM DA JE LUDAK" Vojnik UPERIO PUŠKU u čovjeka koji se šetao blizu granice
FOTO: MICOL BRUSAFERRO/EPA

Kako je prenio slovenački list iz Trsta Primorski dnevnik, 32-godišnji dvojni državljanin sa privremenim boravkom u Sloveniji, zaustavljen je dok je šetao sa djevojkom u šumama u dolini Glinščica.

U trenutku kada se razdvojio od partnerke, prišla su mu dva čovjeka u vojnim uniformama, od kojih je jedan zahtijevao da se odmah zaustavi, prenosi STA.

Uplašio sam se, nisam znao šta se dešava. Mislio sam da neki ludak glumi vojnika. Naredio mi je da kleknem i uperio automatsku pušku direktno u moju glavu – ispričao je čovjek.

Kako je dodao, kada su ljudi u uniformama čuli da govori slovenački, izvinili su se i pustili ga.

– To je bio vojnik slovenačke armije. Nije bio član bilo kakve seoske straže. Objasnio je da on i njegov kolega tragaju za migrantima koji svakodnevno na tom prodručju prelaze granicu sa Italijom – naveo je čovjek.

Italijanska poslanica članice vladajuće koalicije, Demokratske stranke, Debora Serakjani obavijestila je ministarstvo inostranih poslova o “zabrinjavajućem događaju na italijansko-slovenačkoj granici” i navela da će od resornog ministra Luiđija de Maja tražiti da zahtijeva objašnjenje slovenačke vlade o svim aspektima incidenta, prenela je Ansa.

– Bilo bi neprihvatljivo ako ima osnova za tvrdnje da se naoružani pripadnici paramilitarnih grupa kreću u blizini naše granice – rekla je Serakjani.

Iz slovenačkog ministarstva odbrane su za STA rekli da još ne mogu da komentarišu događaj jer još provjeravaju tvrdnje novina iz Trsta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu