Politika

"STIŽE POMOĆ I U DRVAR" Vučić poručio da Srpska i Srbija čuvaju jedna drugoj leđa

Odnosi Srbije i Republike Srpske su na ozbiljnom i odgovornom nivou, uvijek i u svakom trenutku podržavamo jedni druge i čuvamo leđa jedni drugima, ocijenio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"STIŽE POMOĆ I U DRVAR" Vučić poručio da Srpska i Srbija čuvaju jedna drugoj leđa
FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

To prije svega mislim na ekonomiju. Srbija je kad god je mogla pomagala RS. Da li smo mogli više, možda i jesmo, ali nadam se da ćemo moći da pomognemo još više  – rekao je Vučić

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o nastavku saradnje u svim oblastima, a posebno u gradnji puteva.

– Na autoputu Kuzmin – Rača dobijene su prve građevinske dozvole, i očekujemo početak radova. Poslije autoputa Čačak – Požarevac 2021. godine, idu tri kraka, kada se završi, a jedan je prema Višegradu, čime ćemo istočni dio RS drastičnu približiti Srbiji -. rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da se divi RS kako je sačuvala ekonomsku stabilnost uprkos brojnim izazovima.

– Čestititam rukovodstvu Srpske što su uspjeli da sačuvaju ekonomnsku stabilnost. Kako uspijevaju, kapa im dole, ali to je veoma važno za sve nas – rekao je Vučić.

Vučić  je danas izjavila da Srbija šalje u Drvar pomoć, za koju su građani zamolili i koju im je država Srbija obećala.

Vučić je poslije razgovora sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, podsjetio da su oni više puta zajedno boravili u Drvaru, odnosno u sve četiri opštine tog kraja – Petrovcu, Drvaru, Glamoču i Grahovu, koje inače pripadaju Federaciji BiH.

– Šaljemo kombi vozilo za koje su nas zamolili. Tu su i respiratori koje mogu tamo da prikopčaju, skafanderi i oprema, koju su nam tražili – rekao je Vučić.

Kako je rekao, ta pomoć nije velika, ali pokazuje da i u ovim trenutku Srbija može i mora da ispunjava preuzete obaveze i data obećanja.

Vučić je dodao da su i Dodik i Željka Cvijanović uvijek tražili da se pomognu i te četiri opštine u Federaciji BiH, a ne samo one na teritoriji Republike Srpske.

 

 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu