Svijet

KOSAČOV PORUČUJE "Podgorica bi sada mogla odustati od antiruske orijentacije"

Šef Međunarodnog komiteta Savjeta Ruske Federacije Konstantin Kosačov izjavio je da bi Crna Gora nakon parlamentarnih izbora mogla da promijeni strateški kurs i da odustane od antiruske orijentacije.

KOSAČOV PORUČUJE "Podgorica bi sada mogla odustati od antiruske orijentacije"
FOTO: WORLDSAPART/YOUTUBE

Sudeći po svemu, u Crnoj Gori se nakon parlamentarnih izbora može promijeniti ne samo raspored političkih sila, nego i strateški kurs. Stranka Mila Đukanovića, koja je vladala tri decenije, prvi put ne dobija većinu. Ovog puta nisu uspjeli da odigraju na rusku kartu koju su bacali u sami centar predizborne kampanje – napisao je Kosačov na Fejsbuku.

On je istakao da je Đukanović “evropsko pokroviteljstvo” plaćao pro-NATO i antiruskom orijentacijom.

Kosačov pretpostavlja da postoji mogućnost da se ponovo vidi drugačija Crna Gora koju su vijekovima sa susjednom Srbijom i bliskom Rusijom povezivali zajednički interesi i iskrene simpatije, i koju Rusi danas toliko vole, uprkos političkim neslaganjima”.

– Srećno, Crna Goro! – poručio je ruski senator.

U Crnoj Gori juče su održani parlamentarni i lokalni izbori, a na osnovu 98,55 odsto obrađenog uzorka, Demokratska partija socijalista osvojila je 35,12 odsto glasova, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32,52 odsto.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu