Društvo

"NEOPHODNO PRIVUĆI INVESTITORE" Predrag Batinić nosilac odborničke liste PDP u Sokocu

Nosilac odborničke liste PDP na predstojećim lokalnim izborima za Skupštinu opštine Sokolac, Predrag Batinić, izrazio je uvjerenje da će birači podržati obrazovane i iskusne ljude, spremne za najbolja rješenja i razvoj ove opštine.

"NEOPHODNO PRIVUĆI INVESTITORE" Predrag Batinić nosilac odborničke liste PDP u Sokocu
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

On je, nakon predstavljanja liste, naglasio da je lista PDP sa 24 kandidata svih obrazovnih profila garant da će ova partija nakon novembarskih izbora dobiti veći broj odbornika.

Prema njegovim riječima, prioritet u razvoju privrednog sektora biće aktivno uključivanje opštine Sokolac u obezbjeđivanju pomoći i dodjeli budžetskih sredstava za privlačenje investitora i novog kapitala, objavljeno je na službenoj stranici opštine.

Batinić je istakao da u oblasti drvoprerade posebno mjesto treba dati visokoj finalizaciji u obradi drveta, razvoju stočarstva i ratarstvu, te turizmu kao novoj privrednoj aktivnosti u ovoj lokalnoj zajednici.

– Opština Sokolac treba i mora da napravi novi turistički brend, koji će ujedno omogućiti snažnu promociju ovog kraja kao novog izvora zdrave hrane s bogatom turističkom ponudom prepoznatljivom za širu populaciju – rekao je on.

Uz rješavanje pitanja stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija, Batinić je istakao da će PDP podržati i realizaciju ideje kompleksa Gradska kuća u Sokocu, kao i projekta “Ravna Romanija, turističko-zdravstveni kompleks”.

Podsjetio je da je u minule četiri godine u Sokocu mnogo projekata urađeno i započeto, te da će zato Opštinski odbor PDP na novembarskim izborima podržati kandidata SDS za načelnika Milovana Bjelicu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu