Hronika

UŽAS U SELU KOD TUTINA Nastavnik napastvovao učenicu: Rekao joj da donese dnevnik iz zbornice, a onda je UTRČAO ZA NJOM

Nastavnik srpskog jezika u jednom selu kod Tutina R. M. (60) uhapšen je po prijavi učenice da ju je seksualno napastvovao i njemu je, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana.

UŽAS U SELU KOD TUTINA Nastavnik napastvovao učenicu: Rekao joj da donese dnevnik iz zbornice, a onda je UTRČAO ZA NJOM
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Prema saznanjima “Blica”, incident se desio u srijedu, kada je R. M. kazao djevojčici od oko 13 godina da ode do zbornice i donese dnevnik koji je on, navodno, slučajno zaboravio.

Kada je djevojčica izašla iz učionice, R. M. je ustao i krenuo za njom. Sustigao ju je u zbornici, vidio da je prazna, prišao joj sa leđa, zagrlio je, počeo da je dodiruje po grudima, ljubi je po licu i vratu. Uplašena djevojčica je nekako uspjela da se otrgne i plačući otrči do bibliotekara i sve mu ispriča – priča naš izvor iz istrage.

U školu je ubrzo stigla i majka djevojčice, održan je sastanak sa direktorom i psihologom i na njemu je donijeta odluka da se protiv R. M. pokrene disciplinski postupak, a obaviješteno je i Ministarstvo prosvete i policija.

– On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena polna radnja i nakon saslušanja, na kojem je odbacio optužbe djevojčice, tvrdeći da je sve izmislila, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru je predložilo da mu se odredi pritvor do 30 dana – kaže izvor Blica u policiji.

U osnovnoj školi u kojoj R. M. radi trideset godina svi su šokirani i zatečeni. Direktor kaže da su i đaci i nastavnici uznemireni i da je zbog toga neophodno da istražni organi utvrde šta se tačno desilo i otkriju istinu.

– Nastavniku su ostale četiri godine do penzije, ranije nismo imali primjedbe i pritužbe na njegovo ponašanje ili rad. Kako se radi o ozbiljnim optužbama, bitno je da se sve to dobro ispita. Mi smo postupili u skladu sa zakonom, pokrenuli smo disciplinski postupak protiv nastavnika i čekamo ishod istrage – dodaje direktor.

O nastavniku R. M. mještani imaju podeljeno mišljenje. Dok jedni govore da se radi o „prosvjetnom radniku starog kova“, sumnjajući u navode učenice, drugi kažu da se on i ranijih godina neprimjereno ponašao.

– Nije mu ovo prvi put, dešavalo se to i ranije, ali su djevojčice zbog sramote prećutkivale. O njegovom nastranom ponašanju pričalo se po selu, ali nikada niko nije javno o tome govorio, niti se neki tako drastičan slučaj desio – priča jedna žiteljka ovog sela.

Pomoćnica ministra prosvjete Vesna Nedeljković kaže da su u tom ministarstvu upoznati sa događajem u školi kraj Tutina i da su u kontaktu sa predstavnicima školske uprave i istražnim organima.

– Svemu onome što je nemoralno, a da ne govorimo o onome što je krivično djelo, nije mjesto u obrazovnim ustanovama – poručila je Nedeljković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu