Politika

SDS TRAŽI REAGOVANJE INSTITUCIJA Savić: Ispitati navodno planiranje ubistva Govedarice

Zamjenik predsjednika SDS Rado Savić izjavio je da ova stranka i njeno Predsjedništvo traže od nadležnih institucija da ispitaju okolnosti za navodno planiranje ubistva Vukote Govedarice.

SDS TRAŽI REAGOVANJE INSTITUCIJA Savić: Ispitati navodno planiranje ubistva Govedarice
FOTO: SRNA

Javnost je upoznata da je Miljan Vujović, optuženi za ubistvo Petra Bajčetića u septembru 2016. godine u Bileći, tokom svjedočenja u Okružnom sudu Banjaluka iznio šokantne navode o navodnom naručivanju ubistva Govedarice pred lokalne izbore te godine – rekao je Savić na konferenciji za novinare u Bijeljini.

On je naveo da nadležni organi treba da utvrde da li je Vujović iznio neistine ili je govorio istinu.

– Ukoliko je govorio istinu, treba da se pronađu nalogodavci tog potencijalno gnusnog čina – rekao je Savić.

On kaže da SDS, poučen ranijim lošim iskustvima, ima mnogo razloga za zabrinutost kada je u pitanju efikasan rad institucija koje su dužne da adekvatno sankcionišu počinioce krivičnih djela.

– Svi dobro znamo šta se desilo nakon ubistva potpredsjednika SDS Branislava Garića  koje se desilo prije 12 godina i kakav je bio epilog tog ubistva – podsjetio  je Savić.

Pročitajte još

Na konferenciji za novinare SDS obratio se i Ljubiša Petrović, kandidat za gradonačelnika Bijeljine, koji je podržao istragu o raspodjeli poljoprivrednih podsticaja u gradu i predložio smanjenje cijene ulaza u Agrotržni centar, kao pomoć poljoprivrednicima, nakon što je preduzeće “Grad”, koje gazduje ovim prostorom, prešlo u nadležnost grada Bijeljina.

Nosilac odborničke liste SDS u Bijeljini Tomica Stojanović rekao je da Bijeljina ima dovoljno građevinskih firmi i da za izvođene radova nije potrebno da dolaze firme iz Banjaluke, tvrdeći da se na taj način odlivaju sredstva, umjesto da ostaju u Bijeljini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu