Hronika

"TRAŽIO SAM GA, PA ZATEKAO JEZIV PRIZOR" Slaviša je sletio sa puta, a smrskani auto našao je NJEGOV ROĐAK

Slaviša Buzdokić (50) koji je poginuo  noćas u saobraćajnoj nesreći  u Kladovu, došao je iz Nirnberga gdje živi i radi, na proslavu.

"TRAŽIO SAM GA, PA ZATEKAO JEZIV PRIZOR" Slaviša je sletio sa puta, a smrskani auto našao je NJEGOV ROĐAK
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Njegov bratanac je dobio sina.

Kako pričaju mještani, nesrećni čovjek je upravljao “lanciom”, kada je sletio sa puta u njivu, pritom se tumbajući nekoliko puta, a od siline udarca ispao je motor iz auta. Pronašao ga je rođak.

– Ja sam krenuo autom iza njega. U jednom trenutku ga nisam vidio ispred sebe pa sam se vraćao da ga tražim i onda sam ugledao strahovit prizor. Zaista ne mogu da govorim, razumite me, jako mi je teško. To je sve što mogu da izgovorim u ovom trenutku – kratko i jedva progovara njegov rođak, piše Blic.

Prema nezvaničnim informacijama, Slaviša je na licu mjesta preminuo. Meštani za njega ističu da je bio jako vrijedan i radan čovjek i da nikada nije pio alkohol.

– Došao je u subotu samo zbog proslave. Kažu da je stigao oko četiri sata, a u nedjelju je nastradao oko četiri sata ujutru. Bio je mnogo dobar čovjek. Ovo je velika tragedija – pričaju meštani.

U selu Kladušnica vladao je muk i tuga. Svi su potrešeni zbog tragedije koja se dogodila. Za Slavišu svi imaju samo riječi hvale.

Mještani ističu da Slaviša, koji je profesionalni vozač, u Nirnbergu u Njemačkoj živi i radi već 30 godina.

– Tamo su mu i roditelji i porodica. Roditelji su mu u Nemačku otišli prije 40 godina. Slaviša je imao autoprevozničku firmu, autobuse i šlepere, bio je jako vrijedan čovjek. Došao je na proslavu i krenuo natrag kako bi se autobusom vratio za Njemačku – dodaju mještani.

Slaviša je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu