Društvo

NOVE MJERE U BEOGRADU Građani će i Viberom moći da prijave ugostiteljski objekat u kojem se krše mjere

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da je glavni grad Srbije trenutno najveće žarište, ali dodao i da prestonica ima najviše stanovnika.

NOVE MJERE U BEOGRADU Građani će i Viberom moći da prijave ugostiteljski objekat u kojem se krše mjere
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Svi veliki gradovi Evrope su ugroženi, zato je važno da se u Beogradu posvetimo mjestima gdje je najlbrže širenje zaraze – rekao je Vesić i naglasio da “moramo da se posvetimo javnom prevozu i ugostiteljskim objektima”.

On je dodao je da će uskoro biti dostupna viber grupa preko koje će svi građani moći da pošalju fotografije ugostiteljskih objekata u kojima se krše epidemiološke mjere.

Kako je rekao, ta viber grupa dogovorena je sa Ministarstvom zdravlja i Kriznim štabom.

– Uradili smo 125 nadzora u javnom prevozu, napisano je ukupno 15 prijava u prethodna dva dana, a svi vozači su u obavezi da nose maske. Tamo gdje ima kabine, nije potrebno da nosi masku, a nažalost nemaju sva vozila kabinu. Naš apel je da se poštuju mjere, maska je jedina zaštita i zato ćemo insistirati da se u zatvorenom prostoru nose maske – rekao je Vesić.

Vesić dodaje da ulazimo u kritičan period kada bašte neće moći da rade, ali i kada počinju slave pa je apelovao na građane da budu odgovorniji.

Doktorka Kisić dodaje da pravilno nošenje maske, kada prekriva nos i usta i te kako je efikasno i od ogromnog značaja.

– Osnovna mjera je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu