Društvo

MUŽ UČITELJICE PRETUKAO ĐAKA "Dijete je vrištalo i molilo da prestane da ga bije"

Povodom nasilja u izdvojenom odjeljenju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Masurici, kod Surdulice, kada je suprug učiteljice napao učenika na času oglasilo, se i Ministarstvo prosvjete koje je ovaj slučaj okarakterisalo kao "težak incident".

MUŽ UČITELJICE PRETUKAO ĐAKA "Dijete je vrištalo i molilo da prestane da ga bije"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Ministarstva su u odgovoru za Blic istakli da su po prijavi prikupljeni svi neophodni podaci, te da su i preduzete mjere u skladu sa zakonskim propisima.

– Nakon prikupljenih informacija, nasilje je prijavljeno policiji i nadležnom Centru za socijalni rad. Zaposlenom koji je prekršio mjere bezbjednosti i dozvolio ulazak trećeg lica na čas, koje je potom izvršilo nasilje, izrečene su zakonske mjere i u toku je disciplinski postupak – naveli su iz Ministarstva.

Međutim, nije poznato ko je zaposleni koji je prekršio mjere bezbjednosti, da li je riječ o domaru, školskom policajcu, direktoru ili učiteljici čiji je suprug ustvari napadač.

FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Kako saopštava Ministrstvo, “s obzirom na to da je napadnuto dijete ometeno u razvoju i pripadnik romske nacionalnosti, tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja je u skladu sa procedurom utvrdio činjenično stanje i preduzeo potrebne mjere zaštite djeteta”.

U narednom periodu, Ministarstvo će, dodaju, pratiti primjenu svih izrečenih mjera zaštite u školi.

Ministarstvo, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, uputilo je molbu i svima da odgovorno pristupe slučaju jer je nasilje izvršeno nad maloljetnim licem.

Šta se dogodilo

Incident se 8. oktobra dogodio u izdvojenom odjeljenju OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Masurici, kod Surdulice, kada je suprug jedne učiteljice napao učenika i to na času.

Kako su prenijele Info vranjske, prema prvim informacijama suprug učiteljice M. S. uletio je u učionicu i istukao dijete romske nacionalnosti ometeno u razvoju, dok je ono vrištalo i molilo da ga ne tuku.

Učiteljica je, kako se navodi, sve vrijeme bila po strani i ni na koji način nije reagovala, već je, kako kažu, tek “poslije časova počela da plače”.

Pročitajte još

Zbog pomenutog incidenta, iz Surdulice za Masuricu je došla direktorka škole Jasmina Blagojević, a na lice mjesta je izašla i policija.

Sa direktorkom Blagojević stigao je pedagoški asistent koji je razgovarao sa roditeljima koji su bili vidno uznemireni.

Sama direktorka Blagojević nije željela da komentariše cijelu situaciju, navodi ovaj portal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu