Svijet

“EVIDENTNE IZBORNE PREVARE” Tramp nakon izbora u SAD

Predsjednik SAD Donald Tramp i kanidat republikanaca na predsjedničkim izborima poručio je da faza računanja glasova tek počinje i tvrdi da postoje izjave pod zakletvom da je bilo izborne prevare.

“EVIDENTNE IZBORNE PREVARE” Tramp nakon izbora u SAD
FOTO: SHAWN THEW/EPA

Treba da pogledamo u glasove. Tek smo na početku faze računanja. Treba da pogledamo te pritužbe. Vidimo brojne izjave pod zakletvom da je bilo izborne prevare. Imamo istoriju izbornih problema u Americi – napisao je Tramp na Tviteru.

Američki predsjednik osvrnuo se i na Pensilvaniju.

– U Pensilvaniji ste imali nalog sudije Vrhovnog suda da se odvoje na stranu glasački listići primljeni nakon zakonskog roka. Bila je potrebna intervencija sudije Vrhovnog sudije SAD Samjuela Alita – naveo je Tramp.

Tramp dovodi u pitanje i način potvrđivanja glasačkih listića.

– Kada govorimo o sistemskim problemima, radi se o tome kako su glasački listići potvrđivani, jer ako u sistemu postoji problem oko provjere autentičnosti listića, to onda ozbiljno utiče na kompletne izbore. Brine me i što smo imali više od 100 miliona listića koji su stigli poštom u gradovima kao što su Filadelfija i Detroit. Ta dva grada imaju zavidnu istoriju izbornih problema, da se blaže izrazim – napisao je Tramp.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu