Društvo

NEZAKONITE MIGRACIJE Iz policije poručuju da neće dozvoliti kretanje migranata i uznemiravanje građana

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić poručio je danas da se čini sve kako bi se spriječile nezakonite migracije i da se ne dozvoli da kretanje migranata po Srbiji izaziva nemir kod građana.

NEZAKONITE MIGRACIJE Iz policije poručuju da neće dozvoliti kretanje migranata i uznemiravanje građana
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rebić je rekao da situacija pod kontrolom i da, objektivno, nije bilo značajnijeg ugrožavanja.

– Desilo se poneko krivično djelo imovinskog karaktera, što svakako uznemirava građane, ali uglavnom se sva krivična djela dešavaju između pripadnika migrantskih populacija. Najčešće su to sukobi iz vjerskih, nacionalnih, kulturoloških razloga – rekao je Rebić za Televiziju Pink.

Rebić je naveo da su ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i on naredili svim policijskim upravama, prije svega onima na čijem području se uočava veće prisustvo migranata, da ne dozvole njihov nezakonit boravak i u skladu sa tim juče su sprovedene akcije vraćanja u kampove oko 450 migranata iz Vršca i Novog Kneževca.

Govoreći na temu krijumčarenja i trgovine ljudima, kao i o njenoj povezanosti sa migrantima, on je naveo da je to velika prijetnja i prioritetan zadatak policije na suzbijanju ovakvih krivičnih djela.

– Naša kontrola počinje od granice. Prije svega prema Bugarskoj, Severnoj Makedoniji imamo pojačane aktivnosti granične policije i Žandarmerije. Termovizijskim kamerama se osmatra kretanje i mi reagujemo. U svakoj situaciji gdje uočimo dolazak migranata pokušavamo da ih vratimo – rekao je Rebić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu