Biznis

“VAŽNO JE DA ZADRŽIMO OSJEĆAJ ZAJEDNIŠTVA” JTI dobio priznanje Izvrsnost u izazovima za regiju Adriatika

Japan Tobacco International (JTI) jedna je od kompanija koje su za vrijeme pandemije pokazale izuzetnu brigu o zaposlenima i brzo prilagođavanje na novonastale okolnosti.

“VAŽNO JE DA ZADRŽIMO OSJEĆAJ ZAJEDNIŠTVA” JTI dobio priznanje Izvrsnost u izazovima za regiju Adriatika
FOTO: JTI

Odlične prakse i inicijative JTI-a prepoznate su kroz priznanje Izvrsnost u izazovima, nagradu koju konsultantska kuća SELECTIO dodjeljuje, od aprila ove godine, s ciljem prepoznavanja kompanija koje su u ovom periodu stavile zaposlene na prvo mjesto i međusobnog dijeljenja dobrih HR praksi vezanih za krizni menadžment.

Iz JTI-a ističu kako su, još od prve pojave korona virusa u regiji, fokus stavili na ono što kao kompanija mogu učiniti da se zaposleni osjećaju sigurno i ostanu motivisani.

Svi zaposleni kojima je opis posla to omogućavao prebačeni su na rad od kuće, a rad iz kancelarija, na terenu i u proizvodnji provodi se planski i sistemski, poštujući lokalne mjere i preporuke te redovno prateći indikatore zdravlja zaposlenih. Njima nisu smanjivane plate, te su zadržani svi postojeći materijalni benefiti.

Zaposleni u JTI i njihovi menadžeri redovno prolaze kroz različite obavezne i dodatne edukacije, čime su u kompaniji osigurali jako dobru pripremljenost zaposlenih na različite vanredne okolnosti.

Kao ključne kompetencije za vrijeme krize pokazale su se agilnost, digitalna kompetentnost i empatija, pa su zaposleni kroz različite treninge i vebinare imali priliku učiti kako sebi i kolegama olakšati rad u ovom periodu.

Ono čime se JTI posebno ističe je dodatno zdravstveno osiguranje za zaposlene, koje uključuje čitavu lepezu usluga kao što su psihološka podrška i podrška psihijatra.

U ovom periodu uvedene su i posebne inicijative poput zajedničke virtuelne rekreacije, virtuelnih timskih kafa te personaliziranih poklona poslanih na adrese zaposlenih kako bi se održao osjećaj zajedništva i pripadnosti.

Uz to, organizovan je globalni projekt Inspire Awards, gdje zaposleni imaju priliku nominovati kolege koji su ih posebno inspirisali i pomogli im u radu.

– U uslovima neizvjesnosti koje je donijela pandemija, fokusirali smo se na to da stvorimo sigurno i bezbjedno okruženje i nastavimo da pružamo najbolje moguće uslove za rad. Važno nam je bilo da zadržimo osjećaj zajedništva, da ljudi znaju da šta god im se dešava, da nisu sami već da su dio jednog velikog tima. Drago nam je što su naši napori prepoznati i nagrađeni priznanjem Izvrsnost u izazovima, a to nam daje i dodatnu motivaciju da nastavimo sa dobrom praksom – istakla je Milena Rajić, direktorica Odjeljenja za zaposlene i korporativnu kulturu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu