Banjaluka

SRPSKAINFO SAZNAJE Draško Stanivuković danas ide u prvu zvaničnu posjetu, ugostiće ga biskup Komarica

Nakon što se, prvog radnog dana na posao dovezao gradskim autobusom, novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković se dao na posao i već nekoliko sati nakon primopredaje dužnosti ide u prvu zvaničnu posjetu.

SRPSKAINFO SAZNAJE Draško Stanivuković danas ide u prvu zvaničnu posjetu, ugostiće ga biskup Komarica
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kako saznaje Srpskainfo, Stanivuković će u popodnevnim časovima posjetiti banjalučkog biskupa Franju Komaricu.

Nije baš uobičjeno da biskup Komarica, na veliki praznik, katolički Badnji dan, prima u posjetu političare, ali ovog puta je napravio izuzetak.

Pročitajte još

Koliko će razgovor potrajti, još nije poznato, ali vjerovatno ne dugo, jer u 18 časova biskup Komarica u banjalučkoj katedrali služi predbožićnu misu. Zbog epidemilološke situacije, kako je navedeno na zvaničnom sajtu Biskupije, misa će se održati samo u tom terminu, što znači da neće biti tradicionalne ponoćke.

– Gradonačelnik će biskupu čestitati Božić, takav je red – navodi naš izvor, ne otkrivajući detalje posjete.

Već prvog radnog dana Stanivuković je poslao poruku da je, iako mlad, patrijarhalno vaspitan i da drži do pravoslavlja i tradicije. Prije ulaska u Gradsku upravu i gradonačelnički kabinet, zapalio je svijeću u Hramu Hrista Spasitelja, a nakon okončanja radnog dana u kabinetu, u koji se danas uselio, radni dan će završiti posjetom biskupu Franji Komarici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu