Hronika

MJEŠTANI SE PONAŠAJU KAO DA TU NE ŽIVE U okolini Vladimiraca MUK nakon što je maloljetnik uhapšen zbog obljube djevojčice

U selu Matijevcu, kod Vladimiraca, vlada gotovo muk, poslije saznanja da je ovdašnji petnaestogodišnji dječak bio uhapšen zbog „obljube četvorogodišnje djevojčice“ iz komšiluka.

dijete na ljuljaski
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Dječak je, poslije saslušanja kod sudije za maloljetnike Višeg suda u Šapcu, pušten da se brani sa slobode.

On je, zasad, osumnjičen za krivično djelo „polno uznemiravanje“. Istraga se nastavlja, a slijede druga saslušanja, pregledi, vještačenja… Oni koji su zaduženi za istragu baš vode računa da ne učine ništa što bi ovom prijavljenom događaju 21. decembra dalo neželjene konotacije, niti nanijelo boli ili nevolje bilo kome, posebno ne djeci, pišu Novosti.

Pročitajte još

Prema našim saznanjima, ove dvije porodice žive nedaleko jedna od druge u dijelu sela Matijca i ne samo što su se družili, već su navodno i u kumovskim odnosima!? I jedni i drugi slove za mirne, dobre i čestite ljude. Vijest da je dječak uhapšen i zbog čega, ovdje je, odjeknula „kao grom iz vedra neba“.

– Ovo je bolno, tužno i ružno i u snu da se sniva, a kamoli da bude nešto što se događa oko nas – kaže nam jedan od sveštenika iz šabačkog kraja. Narodski rečeno, đavo ne ore i ne kopa. Česta je pojava da se loše stvari dogašaju pred velike praznike. Vjerujmo da će nadležni sve da ispitaju, nadajmo se da će sve biti bolje, nego što su, u samom startu priče, iznosili tobože dobro upućeni. Ljudi ne bi smjeli svoju dokolicu da riješavaju, kao i niske strasti, uveličavajući ono što je, i u najmanjoj mogućoj mjeri, strašno i užasno i čemu umnožavanje samo dodatno šteti.

Mještani ne žele da se zamjere ni sa jednom od ove dvije kuće. Oprezni su. Mnogim novinarima koji su stizali ovamo nisu željeli ni da pokažu gdje su porodice. Najradije se ponašaju „kao da nisu odavde“.

Mogu samo da kažem da, ako ima istine i bilo kakvom polnom uznemiravnja anđela od četiri godine, da se to nikad više i nikome ne dogodi, a na nama je, umjesto da sudimo, da pomognemo onima kojima je najteže u ovoj situaciji -rekao nam je mještanin.

– Sve drugo, ne samo što nema nikakvog smilsa, već je zlurado i nečovečno!

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu