Politika

"BOJIM SE DA PRAVE RAČUN BEZ KRČMARA" Vukanoviću smeta što bi opozicija da RUŠI DODIKA bez njega

Nakon nedavno održanog sastanaka opozicije, SDS-a i PDP-a, na kome su bili gotovo svi opozicioni poslanici u Republici Srpskoj, nije bilo Nebojše Vukanovića, zbog čega se on oglasio i poručio da bez njega ne mogu srušiti Dodika kako su naumili.

Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Očito da smatraju da sam marginalac i nepotreban, da bez mene mogu srušiti Dodika i režim, ali bojim se samo da se ne presaberu i ne naprave račun bez krčmara – rekao je Vukanović.

Pročitajte još

On je naglasio da ne voli da kalkuliše i taktizira.

– Dosta sam se ja uzmicao za opštu stvar i stavljao glavu na panj, tamo gdje niko drugi ne bi stavio nogu, i sigurno sam, ako ništa drugo, zaslužio maksimalno poštovanje i uvažavanje, bar onakvo kakvo imam u narodu, od Prijedora i Šamca do Trebinja – naglasio je Vukanović.

Podsjećamo, lider SDS Mirko Šarović je nakon sastanka PDP i SDS rekao da opozicija ide ka promjeni vlasti.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Fokus sastanka je bila politička situacija u Republici Srpskoj i mogućnost promjene vlasti za koju smo ocijenili da je slaba i da je neophodna promjena. Svoje aktivnosti smo usmjerili u tom pravcu i stvaraćemo priliku za promjenu skupštinske većine i Vlade Republike Srpske, odnosno promjenu vlasti i prije 2022. godine – rekao je Šarović.

On je dodao da će SDS i PDP tražiti partnere i u drugim strankama, kao što je DNS, ali i druge, jer kako kaže, ima dovoljno onih koje vide neophodnost za promjenama u Republici Srpskoj.

Šarović je vlast na nivou zajedničkih institucija BiH ocijenio kao najgoru ikada, te da će aktivnosti biti usmjerene i u pravcu promjene vlasti na tom nivou, ali da su prioritet promjene u Republici Srpskoj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu