Društvo

Dr Kon o dr Nestoroviću: Nismo spominjali imena, ali takve izjave nisu prihvatljive i Krizni štab ih OSUĐUJE

Krizni štab za borbu protiv korona virusa osudio je danas davanje bilo kakvih izjava koje ne idu u prilog poštovanju mjera u borbi protiv kovida, rekao je danas dr Predrag Kon, nakon sjednice Kriznog štaba Srbije.

Dr Kon o dr Nestoroviću: Nismo spominjali imena, ali takve izjave nisu prihvatljive i Krizni štab ih OSUĐUJE
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

U okviru današnje sjednice, bez spominjanja bilo kakvih imena, mi smo osudili, vrlo jasno naglasili da bilo kakvo odsupanje koje ide protiv bilo kakvih mjera, a naročito protiv vakcinacije, nisu prihvatljive ni na koji način. To je ušlo i u zapisnik i to je stav kompletnog Kriznog štaba – istakao je danas dr Kon upitan za slučaj dr Branislava Nestorovića, bivšeg člana Kriznog šaba, odnosno da li zbog svojih izjava koja se razlikuju od stava struke, treba da reaguje Ljekarska komora Srbije.

Pročitajte još

Podsjetimo, dr Nestorović je od početka pandemije kovida u javnosti često istupao sa potpuno drugačijim stavovima od onog koji zastupa struka, a posljednje što je rekao bilo je da “nema namjeru da se vakciniše jer su postojeće vakcine zbrzane i nedovoljno testirane”.

Takođe, pričao je i tome kako vakcine mijenjaju genetsku strukturu, što je više puta demantovano.

– Ja ne bih primio vakcine protiv virusa korona koje su proizveli “Fajzer” i “Moderna”. Te dvije vakcine, za razliku od drugih, mijenjaju genetsku strukturu –  jedna je od spornih izjava dr Nestorovića, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu