Svijet

UHAPŠENE 24 OSOBE U akciji "Zamka" policija pronašla i oduzela pet vozila, gliser, oružje i novac

U policijskoj akciji u Crnoj Gori pod kodnim nazivom "Zamka" uhapšene su 24 osobeiz kriminalne organizacije koja se tereti za krijumčarenje velikih količina marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

UHAPŠENE 24 OSOBE U akciji "Zamka" policija pronašla i oduzela pet vozila, gliser, oružje i novac
FOTO: M. MITROVIĆ/RAS SRBIJA

Akciju su u ranim jutarnjim časovima izveli službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a sprovodi se deset mjeseci u saradnji sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom, kao i sa međunarodnim partnerskim službama.

– U dosadašnjoj istrazi, presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zaplijena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane. Ista grupa se teret za krijumčarenje dvije i po tone marihuane – saopštila je crnogorska Uprava policije.

U akciji je učestvovalo 180 policijskih službenika – pripadnika Sektora specijalne policije, Stanice granične policije Ulcinj, kao i centara bezbjednosti Bar, Nikšić, Herceg Novi, Podgorica.

Tokom pretresa na 30 lokacija pronađeno je i oduzeto pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška, kao i vaga za precizno mjerenje, novac, više telefona i SIM kartica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu