Društvo

UČESTALI POŽARI U FEBRUARU Vatrgasci u Šamcu imali osam intervencija u ovom mjesecu

Vatrogasci iz Šamca upozorili su stanovništvo da vode računa o odlaganju smeća i čiste dimnjake, jer su u posljednje vrijeme učestali požari u ovoj lokalnoj zajednici.

UČESTALI POŽARI U FEBRUARU Vatrgasci u Šamcu imali osam intervencija u ovom mjesecu
FOTO: N. MIHAJLOVIĆ/RINGIER

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Šamac Slobodan Milovanović rekao je da su u januaru i do polovine februara imali intervencije na 13 požara, a samo ovog mjeseca ih je bilo osam.

On je pojasnio da su požari izazvani loženjem vatre, zbog nepropisnog odlaganja smeća i nečišćenja odžaka, a dva požara na objektima štala i mini-farmi, uzrokovala su grijna tijela, sijalice za piliće i prasiće.

Pročitajte još

Milovanović je napomenuo da su na mini-farmi u Obudovcu upravo zbog toga stradale svinje, a objekat je 100 odsto uništen, dok se u Ulici Nikole Tesle u Šamcu od dimnjaka se zapalila stambena jedinica gdje je minimalna šteta 10.000 KM.

– Potrebno je pridržavati se pravila, redovno čistiti odžake, pepeo odlagati u posebno odvojene metalne kontejnere. To se ne poštuje – napominje Milovanović.

Teritorijalna Vatrogasna jedinica u Šamcu u prošloj godini je imala je 241 intervenciju, među kojima 138 na gašenju požara.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu