Svijet

BRITANCI NEZADOVOLJNI Spora i problematična isporuka vakcina protiv korone

Velika Britanija saopštila je danas da postoje sporost i prepreke u globalnom lancu za isporuku vakcina protiv kovida 19 i kritikovala Evropsku uniju zbog prijetnje da će zabraniti izvoz vakcina.

BRITANCI NEZADOVOLJNI Spora i problematična isporuka vakcina protiv korone
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Britanski zdravstveni zvaničnici upozorili su juče nacionalnu zdravstvenu službu da će uslijediti značajno umanjenje isporuka vakcina od 29. marta iako su “Fajzer” i “Astra Zeneka” saopštili da nema izmjena u njihovim planovima.

– Uvijek smo govorili od samog početka da će u novom proizvodnom procesu biti poteškoća i zastoja, tako je bilo u prošlosti i siguran sam da će isto biti i u budućnosti – rekao je ministar za stambena pitanja Robert Dženrik.

Pročitajte još

On je dodao da Britanija nabavlja vakcine iz čitavog svijeta i da povremeno postoje problemi koji će se odraziti na isporuke u narednim sedmicama.

Britanija je na putu da vakciniše prvom dozom polovinu odraslih stanovnika u narednih nekoliko dana, po čemu spada u svjetski vrh kada je riječ o brzini imunizacije.

Dženrik je rekao da je i dalje ostvarivo da prioritetne grupe budu vakcinisane do 15. aprila, a svi odrasli do kraja jula.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu