Društvo

Savčić o snimanju filma o Naseru Oriću “Veličanje zločina na najgori način”

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić rekao je da najava snimanja filma o komandantu muslimanskih snaga u Srebrenici Naseru Oriću predstavlja veličanje zločina na najgori mogući način.

Savčić o snimanju filma o Naseru Oriću “Veličanje zločina na najgori način”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je poručio da sve institucije Srpske i nevladine organizacije proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata moraju ozbiljno da se pozabave pitanjem odbrane istine o proteklom ratu.

Savčić je naglasio da se ne može tolerisati i ćutati o tome da je zločin nad Srbima dozvoljen i nekažnjiv.

– Te laži i falsifikati će nas udaljavati svaki dan, kao i neprestana muslimanska priča o “agresiji nas na nas” – napomenuo je Savčić.

Pročitajte još

Sarajevski glumac Emir Hadžihafizbegović najavio je da će biti sniman film o Naseru Oriću, da bi se, kako je rekao, “skinula stigma sa heroja koji je otišao u Hag i bio oslobođen optužbi”.

“Novosti” podsjećaju da je glumac Hadžihafizbegović ratne godine proveo u uniformi takozvane Armije BiH, te da nikada nije propuštao da o Srbima i Srbiji govori sve najgore, iako je u toj istoj Srbiji primao i filmske nagrade.

List podsjeća na neke od Hadžihafizbegovićevih izjava o “Srbima kao genocidnom narodu”, kao i to da se nada da će Amerikanci “odsjeći glavu Srbiji”, koju je uporedio sa aždajom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu