Društvo

U KOALICIJI I SDA Modriča dobila novu skupštinsku većinu koja podržava načelnika Radulovića

Modriča od danas ima novu skupštinsku većinu koja podržava načelnika opštine, Jovicu Radulovića iz SDS.

U KOALICIJI I SDA Modriča dobila novu skupštinsku većinu koja podržava načelnika Radulovića
FOTO: SDS

Skupštinsku većinu čini 14 odbornika iz SDS, PDP, SPS, SDA i jedan nezavisni odbornik koji je izašao iz Kluba SNSD.

Kako je saopšteno iz SDS, većinom glasova razriješeni su dužnosti predsjednik Skupštine opštine Nebojša Knežević, kadar NPS i potpredsjednik Slaven Tešanović iz SP. Za novog predsjednika izabran je Milutin Popović, kadar PDP, a za potpredsjednika Bosa Novaković, nezavisni odbornik.

FOTO: SDS
FOTO: SDS

-Došlo je do promjene skupštinske većine i usvojene su određene odluke o razrješenjima i izboru u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i poslovnikom o radu Skupštine opštine. Moramo raditi ozbiljno i odgovorno jer vrijeme je složeno, a velike su obaveze i zadaci – rekao je novoizabrani predsjednik Skupštine Milutin Popović.

Pročitajte još

Kao razlog za razrješenje Nebojše Kneževića navodi se povreda zakona, Statuta opštine Modriča i odredbi Poslovnika o radu Skupštine. Kako kažu, potpredsjednik Skupštine, nakon što je izabran na prvoj konstitutivnoj sjednici, nije zasnovao radni odnos u skladu sa važećim propisima, te se do dana razrješenja nije pojavljivao na poslu.

FOTO: SDS
FOTO: SDS

Na prijedlog načelnika opštine, za zamjenika načelnika izabran je Mladen Milotić iz SDS, nakon čega je položio svečanu zakletvu.

Predsjednik PDP Branislav Borenović u saopštenju za javnost poručio je da je veoma zadovoljan što je Modriča „danas napravila drugi značajan korak ka stabilnosti, razvoju i poštenom vođenju ove opštine, izborom nove skupštinske većine na čelu sa Milutinom Popovićem, predsjednikom Opštinskog odbora PDP Modriča“.

– Prvi korak Modričani su napravili 15. novembra izborom načelnika Jovice Radulovića kojem će od danas Skupština opštine biti konstruktivni faktor za planirane inicijative – rekao je Borenović.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Uvjeren je da će vlast u Modriči naći pravi model za suštinske promjene u odnosu na rad prethodne vlasti.

– U mnogim lokalnim zajednicama pokazali smo da nije svrha samo promijeniti stranke i pojedince, nego je bitna promjena sistema kakav je ranije uspostavljen. To pokazujemo na već dobro poznatim primjerima Banjaluke i Bijeljine, ali i Dervente koja je na prijedlog PDP smanjila enormno visoka primanja gradskim funkcionerima, te drugih lokalnih zajednica. Siguran sam da je energija i odlučnost Jovice Radulovića sa iskustvom novog predsjednika Skupštine opštine Milutina Popovića, uz podršku odbornika i nove opštinske uprave, dobitna kombinacija za Modriču u kojoj očekujemo značajan pomak i napredak nakon četiri mandata SNSD-ove vladavine – istakao je Borenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu