Društvo

Prepolovljen broj brucoša u Hercegovini

Na dva trebinjska fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvom upisnom roku prijemni ispit je polagalo ukupno 38 budućih studenata, a broj zainteresovanih je skoro prepolovljen u odnosu na slobodna mjesta.

Prepolovljen broj brucoša u Hercegovini
FOTO: UNIBL

Najviše interesovanja je bilo za industrijsko inženjerstvo za energetiku, smjeru Fakulteta za proizvodnju i menadžment koji je uveden prije nekoliko godina. Na ovaj smjer primljeno je 19 budućih brucoša, a konkurs je bio raspisan za 28 studenata, od kojih se 20 finasira iz budžeta RS.

Na smjeru industrijski menadžment prijemni ispit polagalo je sedam budućih brucoša, a prema konkursu ukupno su bila slobodna 22 mjesta, od kojih se 15 finansira iz budžeta RS.

Za Akademiju likovnih umjetnosti u prvom roku bilo je zainteresovano 12 svršenih srednjoškolaca, a konkurs je raspisan za 23 studenta prve godine.

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment navode da je ove godine primjetne veća zaintersovanost za njihovu visokoškolsku ustanovu nego predhodnih godina, kada su raspisivana i tri upisna roka. Na trebinjskoj Akademiji, takođe navode da su zadovoljni interesovanjem svršenih srednjoškolaca u junskom upisnom roku.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu