Svijet

“A, GDJE VAM JE ŽENA” Policija jurila auto-putem za ocem i sinom, pa OSTALA U ŠOKU

Njemačka policija zaustavila je vozilo na autoputu A7 u Donjoj Saksoniji, međutim ovoga puta, ne zbog saobraćajnog prekršaja.

“A, GDJE VAM JE ŽENA” Policija jurila auto-putem za ocem i sinom, pa OSTALA U ŠOKU
FOTO: GRADSKI_VOZACI/TWITTER/SCREENSHOT

U vozilu su bili otac i sin, a kad su im policajci objasnili razlog zaustavljanja, ostali su šokirani. “Gdje vam je supruga?” upitali su policajci vozača, a on je odgovorio da spava na zadnjem sjedištu, prenosi Indeks.

Međutim kad su pogledali nazad, nje nije bilo. Kako se ispostavilo, otac i sin su vozili čak 50 kilometara i nisu primjetili da su na odmorištu zaboravili suprugu i majku.

Prema policijskom izvještaju, porodica se vraćala s odmora u Španiji, pa su stali da se osvježe na jednom parkingu.

Žena je otišla u toalet, a kad se vratila, supruga i sina nije bilo.

Pročitajte još

Carinik koji se zatekao tu, shvatio je što se događa i odmah zvao policiju koja je započela potragu.

– Kad je policija zaustavila automobil, otac i sin nisu ni primjetili da u automobilu nešto nedostaje. Tek kad je policija ponovo zatražila da pogledaju na zadnje sjedište, njih dvojica su se osvrnuli. Izgledali su zbunjeno – navodi u saopštenju policija.

U Mengershausenu, otac i sin su ponovo pokupili suprugu i majku i otišli dalje na put, zahvalivši se njemačkoj policiji na brzoj intervenciji.

– Nažalost, nije poznato da li je žena morala nazad na zadnje sjedište ili je ovaj put zbog sigurnosti sela na suvozačevo mjesto i tamo ostala do kraja putovanja do Norveške – napisala je policija u šaljivom tonu.