Svijet

A OVO MU NIJE PRVI PUT Trampu prijeti tužba jer je koristio legendarnu baladu tokom kampanje

Nosioci autorskih prava pokojne pop zvijezde Princa mogli bi tužiti Donalda Trampa nakon što je objavljeno da je bila puštena pjesma “Purple Rain” tokom njegovog skupa nedavno održanog u okviru predizborne kampanje.

A OVO MU NIJE PRVI PUT Trampu prijeti tužba jer je koristio legendarnu baladu tokom kampanje
Foto: Carolyn Kaster/Tanjug/AP

Tačnije, ova pjesma, jedan od najpoznatijih singlova navedenog muzičara, korištena je tokom Trampove kampanje u Mineapolisu.

Međutim, ovo nije prvi put da je aktuelni lider SAD upozoren da ne koristi muziku bez odobrenja.

Na službenom računu pokojnog Princa na Tviteru objavljena je fotografija pisma, datiranog prije tačno godinu, a koje je, kako se čini, potvrdilo da se predsjednikov tim obavezao da više nikada neće koristiti muziku ovog kantautora.

Takođe, u napomeni uz pismo stoji vrlo jasna poruka: “Nosioci autorskih prava Princa nikada neće dati dozvolu predsjedniku Trampu da koristi njegove pjesme.”

Uprkos brojnim upozorenjima, hit “Purple Rain” se mogao čuti sa zvučnika tokom najnovijeg mitinga kontroverznog američkog lidera.

Donald Tramp još uvijek nije komentarisao ovaj slučaj, a prema pisanju stranih medija prijeti mu i tužba.

Interesantno je da predsjednikov tim ima istoriju upotrebe muzike bez odobrenja. Prošle godine Rijana se protivila korištenju njenog hita “Don't Stop The Music” iz 2007. godine za vrijeme jednog od skupova, dok je Farel Vilijams izdao upozorenje da se ne koristi njegov singl “Happy” u političke svrhe.

(Klix)