Politika

Advokat Runjevac OBJASNIO: "Koverta sa novcem greškom otišla u VSTS, to je bio POKLON"

Advokat Rato Runjevac demantovao je da je pokušao podmititi predsjednika VSTS Milana Tegeltiju, objasnivši da je koverta sa 200 maraka greškom završila u poštanskoj pošiljci.

Advokat Runjevac OBJASNIO: "Koverta sa novcem greškom otišla u VSTS, to je bio POKLON"
FOTO: RTRS/RAS SRBIJA

-Izneseni su netačni podaci i tražim da ih demantuju inače ću podnijeti tužbu zbog klevete istakao je advokat Runjevac.

Objasnio je da je u VSTS slao poštu, a da je u njoj greškom završila i koverta sa dvije novčanice od po 100 KM za koje kaže da ih je namjeravao dati kao poklon za vjenčanje.

-Kada sam krenuo na svadbu primijetio sam da koverte sa novcem koja je bila na radnom stolu nema. Danas sam čuo tu priču da sam pokušao podmititi VSTS, to nije tačno, jer mi oni uopšte nisu bitni, a ja kao dugogodišnji advokat, zamjenik ministra pravosuđa i čovjek koji je godinama obavljao odgovorne funkcije ne bih sebi tako nešto dozvolio – istakao je advokat Runjevac.

Pročitajte još

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, advokat Runjevac iz Trebinja je, prema navodima predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije, poslao dopunu prijave protiv sudije Ermina Korde u kojoj se nalazilo 200 KM.

Izrečeno je to javno tokom sjednice VSTS-a koju u susjednoj prostoriji prate novinari, iako su prenošenja takvih stvari sa sjednice uvijek bila zabranjivana za javnost.

Kovertu je, usred sjednice, donio šef kabineta VSTS-a. Advokat je navodno poslao prijavu u kojoj “zorno dokazuje da predmet sudije Ermina Korde nije izvršen poslije jedne decenije”.

– Tražilac je u prilogu koverte poslao 200 KM – istaknuto je na sjednici.

Tegeltija je vikao: “Nek čuju novinari”, poručivši potom da će slučaj biti upućen Tužilaštvu.