Hronika

Advokat Stupar PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE: Prijetio supruzi pištoljem u prisustvu maloljetnog djeteta

Banjalučki advokat, Dragan Stupar, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio porodično nasilje, napad na sudiju ili javnog tužioca, te zbog posjedovanja oružja, nakon saslušanja u Republičkom tužilaštvu pušten je da se brani sa slobode.

Dolazak advokata Dragana Stupara u Tužilaštvo
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Stupar je uhapšen u srijedu u akciji “Advokat” zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, a terete ga da je počinio krivična djela porodično nasilje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija te napad na sudiju ili javnog tužioca.

Pročitajte još

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, prilikom hapšenja kod njega su pronađena četiri pištolja i 435 komada municije. Prema nezvaničnim informacijama on je prijavljivan policiji čak 13 puta zbog porodičnog nasilja, odnosno zbog sumnji da je zlostavljao bivšu suprugu kojoj je navodno prijetio i oružjem.

–  Prema prijavama koje su podnesene protiv njega policiji on ju je zlostavljao i psihički i fizički i na druge načine maltretirao. Čak je u jednom navratu prijetio pištoljem u prisustvu maloljetnog djeteta – rekao je izvor blizak istrazi.

Stupar je poznati banjalučki advokat koji je zastupao optužene u velikim slučajevima ubistava, trgovine drogom i drugim teškim krivičnim djelima, prenosi ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije