Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

AFRIKANKA ZBOG LJUBAVI DOŠLA U BiH Mladoženja Novak otkrio detalje neobične ljubavne priče

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva/Avaz/RAS Srbija

Nakon što su se prošlog vikenda u Rudom vjenčali Penina Muriasi iz Afrike i Novak Jakovljević iz Rudog, a o čemu su pisali svi mediji, javio se mladoženja i ispričao svoju ljubavnu priču.

– Sve je počelo s njenim prvim dolaskom u Rudo. Upoznao nas je zajednički prijatelj koji radi u Dubaiju – rekao je Novak Jakovljević.

Penina je u Dubaiju šest godina radila kao stjuardesa u “Air Kenya”, a potom u jednom ekskluzivnom hotelu kao menadžer.

– Upoznao sam je kod sebe kući i odatle i počinje naše prvo poznanstvo koje je počelo da prerasta u iskreno prijateljstvo – priča mladoženja.

Penini se svidjela BiH, pa je, kako je rekao, izrazila želju da je posjeti i zimi.

– Došla je i prvi put doživjela zimu i snijeg. Uvijek je poslije svakog dolaska insistirala da budem njen gost u Keniji i Dubaiju. Nudila mi je da prijeđem u Dubai da radim kao fizioterapeut, željela je da mi pomogne. Malo-pomalo, to prijateljstvo je prerastalo u ljubav – iskreno priča mladoženja.

Ozbiljnije su počeli da pričaju o ljubavi i zajedničkoj budućnosti u aprilu ove godine, pa se Novak odlučio na sudbonosni korak, predložio je brak.

– Počelo je u aprilu ove godine s njenim predzadnjim dolaskom i odlučili smo se na taj korak, odlučili smo da osnujemo porodicu.

Njena odluka da sve napusti i dođe da živi u Rudo bila mu je samo dokaz nesebične i bezuslovne ljubavi, kaže Novak i ističe da su njih dvoje i njihova ljubav pozitivan primjer ujedinjenosti i tolerancije.

– Bio sam u Keniji mjesec, upoznao ljude, kulturu, način života. Nevjerovatna je to zemlja.

Kakao je Novak Jakovljević ispričao za Avaz, Penini je već dobila neke poslovne ponude u BiH, pa postoji i ta mogućnost da ostanu živjeti u Rudom. Ali, trenutno o tome puno i ne razmišljanju, kako je rekao Novak, uživaju u zajedničkom životu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO