Svijet

Akcija "Alkatraz": Uhapšeno još 10 osoba, zaplijenjena droga i municija

Pripadnici crnogorske policije uhapsili su danas deset osoba u okviru akcije kodnog naziva “Alkatraz” na suzbijanju ulične prodaje narkotika.

Akcija "Alkatraz": Uhapšeno još 10 osoba, zaplijenjena droga i municija
Foto: Blic/RAS Srbija

Iz policije navode da su od početka akcije, koja je trajala više od godinu dana, uhapšene 23 osobe.

U saopštenju se dodaje da je od ove 23 osobe, danas procesuirano 13, dok je 10 osoba procesuirano ranije u toku akcije.

Od 13 osoba koje su procesuirane danas, deset je uhapšeno dok se tri osobe već nalaze u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu – navode iz policije.

Policija je danas izvršila pretres na deset lokacija koje koriste deset lica, dok je tokom trajanja akcije droga zaplijenjena u još 34 navrata.

Policija navodi i da je na lokacijama koje koristi pet lica pronađeno oko 14 grama heroina i oko 44 grama marihuane, kao i 39 komada pištoljske i puščane municije.

– Ovih 13 osoba su osumnjičeni da su u dužem periodu, tokom prošle i ove godine do dana hapšenja na području Podgorice, Bara i Budve većem broju lica prodavala heroin, marihuanu, kokain i amfetamin. Deset uhapšenih lica će uz krivičnu prijavu biti predati nadležnom tužiocu – saopštila je policija.

Crnogorska policija je podsjetila da je u akciji “Alkatraz” zaplijenila oko 624 grama heroina, 2,1 kilogram marihuane, 2,5 kilograma amfetamina, 0,5 grama kokaina, četiri tablete buprenorfina i 350 grama smjese paracetamola i kofeina.