Hronika

AKCIJA "APERKAT" Uhapšene još tri osobe, pronađeni oružje i municija

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su, u nastavku akcije "Aperkat", uhapsili tri osobe iz Sarajeva, te oduzeli oružje, municiju i druge predmete.

AKCIJA "APERKAT" Uhapšene još tri osobe, pronađeni oružje i municija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Slobode su lišeni F.Š, O.H. i S.Z, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na četiri lokacije na području Kantona Sarajevo, i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti oružje, municija, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, saopštio je FUP.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Pročitajte još

Akciju “Aperkat”, koja obuhvata aktivnosti usmjerene protiv organizovanog kriminala, nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, krivotvorenje isprava, neovlašteno držanje oružja i eksplozivnih materijala, kao i aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela ubistvo u pokušaju, FUP sprovodi pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U sklopu ove višemjesečne istrage pored navedenih osoba, lišeno je slobode još 11 osoba iz Sarajeva, kod kojih su prilikom pretresa pronađeni i oduzeti određena količina opojne droge kanabis, amfetamin, kokain, drobilica, sredstva za pakovanje i vaganje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice, oružje, municija, te drugi predmeti koji potiču ili dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Takođe u sklopu ove istrage, policijski službenici FUP-a su u ranijem periodu na području Kantona Sarajevo lišili slobode 10 osoba kod kojih je prilikom pretresa pronađena opojna droga koju su isti kupili od osumnjičenih i njima se stavlja na teret krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prihvati notifikacije