Hronika

Akcija "Eskobar": U Velikoj Kladuši pronađen kamp za uzgoj marihuane, uhapšene četiri osobe

Granična policija BiH uhapsila je četiri osobe na području Velike Kladuše zbog proizvodnje narkotika.

Akcija "Eskobar": U Velikoj Kladuši pronađen kamp za uzgoj marihuane, uhapšene četiri osobe
FOTO: PU DOBOJ

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, odsjek za prikrivene operacije, 25. jula 2021. u jutarnjim satima na području Velike Kladuše, uspješno su realizovali Operativnu akciju “Eskobar”, koja je usmjerena na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga.

– Tokom operativne akcije, otkriveno je oko 6.000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu za proizvodnju i uzgoj opojne droge marihuane, koja se distribuirala kako na unutarnjem tako i na tržištu Evropske unije. Podrška Graničnoj policiji BiH u realizaciji ove operativne akcije bila je Jedinica za specijalnu podršku SIPA, s kojima Granična policija BiH kontinuirano sarađuje i bilježi izvrsne rezultate u borbi protiv svih oblika kriminaliteta. Radi specifičnosti situacije i aktivnosti tokom realizacije, podrška Graničnoj policiji BiH pružena je i od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Operativna akcija se odvijala pod nadzorom Tužilaštva BiH, a sudjelovalo je ukupno 110 policijskih službenika – saopšteno je iz Granične policije BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je važnost ove operativne akcije i zahvalio svima koji su učestvovali kako bi se realizovala dosad najveća operativna akcija GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga.

U kontinuiranoj borbi protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta, Granična policija BiH maksimalno je angažirana i bilježi izvrsne rezultate rada, uprkos svim problemima i izazovima s kojima se suočava, prenosi Klix.

Prihvati notifikacije