Hronika

AKCIJA GRANIČNE POLICIJE Uhapšeni državljani BiH zbog krijumčarenja migranata

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su juče državljanina BiH M.F. (63) nakon što je otkriven u krijumčarenju 11 osogba afroazijskog porijekla na području Čajniča.

AKCIJA GRANIČNE POLICIJE Uhapšeni državljani BiH zbog krijumčarenja migranata
FOTO: GRANIČNA POLICIJA BIH

Kako je navedeno u saopštenju, on je migrante krijumčario u automobilu “folksvagen” njemačkih registarskih tablica, a krijumčarenje je spriječeno u saradnji sa službenicima Policijske stanice Čajniče.

– Istog dana, pripadnici Jedinice Granične policije BiH su na području Višegrada spriječili krijumčarenje 13 osoba afroazijskog porijekla koje je krijumčario državljanin BiH (37) i vozilu “mercedes” – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Prethodno, pripadnici GP su 29.marta spriječili državljanina BiH J.V (30) u krijumčarenju 4 osobe afroazijskog porijekla na području Višegrada. Migrante je krijumčario u automobilu “škoda”.

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužioci Tužilaštva BiH, prema čijim nalozima su osumnjičene osobe uhapšene i protiv istih će biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima krijumčarenje osoba Tužilaštvu BiH.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Sirije i Afragnistana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu