Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

AKCIJA “KLUB DVA” Određen jednomjesečni pritvor za uhapšene

Hronika
Autor:

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za šest lica uhapšenih u akciji “Klub dva” koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila iligalnom prodajom droga i zelenaštvom.

Pritvor je određen za Ozrena Savića (28), Draška Romića (27), Dušana Babića (48), Aleksandra Savića (30), Stefana Pavlovića (28) i Marka Mihajlovića (29) iz Banjaluke.

Sud je odredio ovu mjeru zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je danas banjalučkom Okružnom sudu da odredi pritvor za ovih šest lica koja su uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Osumnjičeni Igor Radošević i Darko Vrančić su nakon ispitivanja pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

– U periodu od 2016. godine do 17. juna ove godine osumnjičeni su od za sada nepoznatih lica, nabavljali i preprodavali marihuanu i kokain korisnicima na području Banjaluke – navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Devet osoba uhapšeno je tokom akcije “Klub dva”, u okviru koje je pronađeno više od šest kilograma droge, uključujući i hašiš, koji već duže vrijeme nije oduziman.

Ovu akciju sproveli su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava Banjaluka pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO