Hronika

AKCIJA "NITRO" SIPA uhapsila jednu osobu, pronađena veća količina oružja

Policijski službenici SIPA su juče u sklopu akcije „Nitro“, na području Mostara uhapsili jednu osobu i pronašli veću količinu oružja.

SIPA
FOTO: SIPA

Kako navode, uhapšena je jedna osoba zbog sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je kriminalistički obrađen i ispitan u svojstvu osumnjičenog, a o daljem njegovom statusu će odlučivati Kantonalno tužilaštvo Mostar.

Pročitajte još

– Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti sledeći predmeti: puška M48, ručni raketni bacač “zolja” sa odgovarajućim eksplozivom marke PBP 64 mm, M80, 15 ručnih bombi, mitraljez i šest automatskih pušaka kalibra 7,62 mm, četiri okvira za automatsku pušku, dva trotilska metka od po 500 i 100 grama, sporogoreći štapin dužine 20 centimetara, nosač za trotilski metak, eksploziv nepoznate marke težine oko 100 grama, 530 komada metaka za automatsku pušku kalibra 7,62 milimetra, pancir i novac u iznosu od 5.500 evra – rečeno je iz SIPA.

Operativna akcija „Nitro“ realizovana je u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko – neretvanskog kantona.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu